Onze Visie

Arbeidsmigranten leveren een wezenlijke bijdrage aan onze economie. Ze hebben recht op fatsoenlijke en betaalbare huisvesting. Wij leveren ‘de beste huisvesting voor de laagste prijs’. Dat zorgt er ook voor dat zij zich langer binden aan onze regio of aan het bedrijf waar ze werken.

foto-28-05-2020-08-53-59

“Wij hebben elders al ruime ervaring opgedaan met het realiseren van goede huisvesting voor arbeidsmigranten. Onze formule is duidelijk: aan de ene kant goed wooncomfort en voldoende privacy voor de bewoners, aan de andere kant gemeenschappelijke en betaalbare voorzieningen. Daardoor voelen ze zich ook in hun vrije tijd prettig en komen ze de volgende dag met een glimlach op hun werk. Dat is ook fijn voor de bedrijven waar ze werken”, zegt directeur Roel van Heugten van Flex Campus Hapert. Bij realisering van een Flex Campus is van het begin af aan goed overleg met de buurt belangrijk. Dankzij woonbegeleiding en goed beheer komt het vrijwel nooit tot knelpunten.

Emile Roemer enthousiast

In de eerste helft van juli kwam Emile Roemer op werkbezoek op de Flex Campus. De oud-SP-leider is voorzitter van het ‘aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten’. Hij was zichtbaar onder de indruk van de kwaliteit van de huisvesting die hier wordt geboden. “Het kan dus wél”, was zijn korte en bondige conclusie na afloop. Want bij talloze werkbezoeken in het hele land ziet hij meestal schrijnende huisvestingssituaties.

Bij het werkbezoek waren ook burgemeester Remco Bosma van de gemeente Bladel en provinciaal adviseur arbeidsmigratie van Noord-Brabant, Joris van den Bergh, aanwezig. Ze bekeken niet alleen het nieuwe woongebouw, maar wisselden met directeur Roel van Heugten van de Flex Campus ook uitgebreid van gedachten over de knelpunten en verbetermogelijkheden in de landelijke situatie van arbeidsmigranten.

Van Heugten is tevens directeur van Metaal Flex Nederland dat arbeidsmigranten uit heel Europa detacheert bij werkgevers in de regio. Hij benadrukte nog eens dat deze werknemers van groot belang zijn voor de economie in Brainport regio Eindhoven. De kwaliteit en betaalbaarheid van de huisvesting leidt er ook toe dat veel arbeidsmigranten vaak lang bij hem op de loonlijst staan. “En wij hebben wachtlijsten van mensen die voor ons willen werken. Dat is ook prettig voor de bedrijven die de collega’s bij ons inlenen.”

dsc_9640-roel-van-heugten-13072020-

Belangstelling voor een of meer woonstudio’s? Of wilt u dat wij dit concept elders voor u realiseren?